Preview Mode Links will not work in preview mode

Laat u inspireren door podcast over kunst- en cultuuronderwijs.

Feb 21, 2018

Afl. 009 Mark Mieras - Spelen en plezier maken, de basis van leren deel 2

Aflevering 9 van de podcastserie  is deel 2 van een interview met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Een wetenschapsjournalist kan zich laten leiden door zijn nieuwsgierigheid als een vlinder door de wind. Zo begon Mark Mieras in 2001 verslag te doen van hersenonderzoek. Het thema ontwikkelde zich al snel tot een fascinatie die Mark inmiddels al ruim vijftien jaar fulltime in zijn greep houdt. En ook een beetje tot een missie, want Mark raakte ervan overtuigd dat het waardevol is als mensen begrijpen hoe het daarboven werkt. Waardevol wanneer docenten, politici en managers begrijpen hoe kinderen en volwassenen leren, ontwikkelen en presteren. Waardevol wanneer professionals doorzien hoe protocollen aan hun vakmanschap kunnen knagen, en wat ze daartegen kunnen doen. Waardevol wanneer ouders begrijpen wat hun tieners bezielt. Als mannen en vrouwen hun verschillen leren doorzien.

Mark Mieras is geen geen onderzoeker. Hij praat wel veel met hen, leest hun publicaties en vertaal hun onderzoek voor de samenleving. Voor al die ‘gewone’ mensen waarvoor deze kennis van waarde is. Mark is genoeg bij hersenonderzoek betrokken geweest om te weten dat het complex, geduld eisend en intensief werk is en dat onderzoeksresultaten met zorg moeten worden gecommuniceerd.

In het tweede deel praat mark over de disciplines muziek, dans, theater en beeldend. Wat doet muziek met je hersenen en waarom is passieve en actieve kunstbeoefening zo goed!

Meer informatie:

www.markmieras.nl

Boeken: 

Vragen die knagen (2003)

Ben ik dat? (2009)

Liefde (2012)

Heftige hersens! (2013)

Voor de leeuwen (2016)

(Verkrijgbaar via www.bol.com)

Informatie over de podcast:

www.artiance.nl

mail: podcast@artiance.nl