Preview Mode Links will not work in preview mode

Laat u inspireren door podcast over kunst- en cultuuronderwijs.

May 16, 2018

Jef Staes

In aflevering 21 zijn we te gast bij Jef Staes in het Postillion Hotel in Amsterdam. Jef Staes is een veel gevraagd spreker en zijn verhalen over rode apen en passieloze schapen maken furore in België en Nederland. Jef is een expert op het vlak leerprocessen en van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij ook een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties maar ook van het onderwijs.

In deze podcast is Jef in gesprek met Hanneke Vries en gaat hij nader in op zijn visie. De thema’s talent en passie staan centraal, maar de podcast gaat over heel veel meer. 

Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer bij Siemens richt hij zich nu naar executives en directies. Zij spelen een cruciale rol om de cultuur van hun organisatie te verandering en ondersteunende diensten, zoals HR, in te schakelen in een vernieuwingstraject.

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren?
Jef Staes biedt een antwoord op deze uitdagende vraag. Als spreker schudt hij organisaties grondig wakker en gaat niet enkel met zijn publiek in interactie, maar presenteert hij hen een unieke woordenschat om innovatie bespreekbaar te maken. Hij gaf reeds honderden lezingen en dit voor een zeer uiteenlopend publiek.

Jef Staes is ook auteur van drie bestsellers. “Mijn organisatie is een oerwoud” en “Mijn manager is een held” vormen de eerste twee delen van een drieluik rond Red Monkey Innovation Management. Het derde deel, “Ik was een schaap”, sluit de reeks af. Talrijke metaforen vertellen je een boeiend en confronterend verhaal over de dramatische veranderingen waar het onderwijs (en andere organisaties) vandaag de dag voorstaan.

Meer informatie:

www.jefstaes.com

www.artiance.nl

www.lkca.nl

www.cultuurconnectie.nl