Preview Mode Links will not work in preview mode

Laat u inspireren door podcast over kunst- en cultuuronderwijs.

Jan 17, 2018

Bertien Minco

Afl. 004 Bertien Minco - Jeugdcutuurfonds Nederland

Aflevering vier van de podcast serie is een *special* en gaat over het het belangrijke werk dat Bertien Minco heeft verricht voor cultuureducatie. Bertien is tot en met december 2017 directeur- bestuurder van het Jeugdcultuurfonds Nederland geweest en heeft op haar eigen en zeer gepassioneerde wijze ervoor gezorgd dat ruim 35.000 kinderen zich actief met Kunst & Cultuur hebben kunnen bezighouden. In de podcast vertelt hoe zij in de jaren '60 en '70 intensief met kunst & cultuur opgroeit in Groningen en hoeveel ze daar aan heeft gehad.

Bertien vertelt verder over haar drijfveren om het fonds op te richten en hoe ze is begonnen met het opbouwen van een landelijk netwerk van lokale jeugdcultuurfondsen. Bertien legt uitgebreid uit hoe ouders, leerkrachten en mensen in de directe omgeving kinderen kunnen aanmelden voor een bijdrage uit het het Jeugdcultuurfonds.

Ook gaat Bertien in op de verschillen tussen de sport- en cultuurwereld en waarom het toch lastig is om kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen te laten deelnemen aan cultuureducatie. In een zeldzaam eerlijk betoog komt Bertien tot enkele opvallende conclusies.

Tot slot vertelt Bertien over haar passie van schrijven. Ze gaat in op haar onlangs verschenen boek "liever niet op reis".

Bertien houdt zich beschikbaar als dagvoorzitter, spreker en adviseur.

Wat leer je in deze podcast o.a.:

  • Het ontstaan van het Jeugd Cultuurfonds en het lokale netwerk;
  • De verschillen tussen de sport-en cultuursector;
  • De procedure voor een aanvraag voor het cultuurfonds;
  • Hoe we de meer kansarme doelgroepen beter kunnen bereiken;

In deze podcast is Rob Bangert (Directeur Artiance) de interviewer. Het interview werd op 16 januari 2018 opgenomen thuis bij Bertien Minco in Amsterdam.

Meer info:

www.bertienminco.nl

www.cultuurenco.nl

www.jeugdcultuurfonds.nl

www.artiance.nl

 E-mail:

info@bertienminco.nl

podcast@artiance.nl