Preview Mode Links will not work in preview mode

Laat u inspireren door podcast over kunst- en cultuuronderwijs.

Apr 27, 2018

 

Een podcast over de jongerenprojecten van Theater na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling. In 2018 zijn er 28 jongerenprojecten door het hele land. Artiance doet dit jaar voor de tweede keer mee aan dit bijzondere project. Zij spelen op 4 mei in de Alkmaarse Synagoge. 

In deze podcast praat Leoni van Veen met Hanna Timmers (programmeur en verantwoordelijk voor de jongerenprojecten) die het hele land doorkruist, een bevlogen theatermaker Jelle Zijlstra die vertelt over zijn noodzaak om voor Theater Na de Dam te maken en met betrokken spelers Saar en Juliette die erg goed verwoorden waarom ze ieder jaar opnieuw meedoen. Waarom herdenken wij? En waarom juist in de vorm van theater?!

Meer informatie:

www.theaternadedam.nl

www.artiance.nl

www.lkca.nl

www.cultuurconnectie.nl